Ravintola auki yötä päivää


Ravintolatoiminta on ollut Säkylän Urheilijoiden rahankeruun ehkäpä tärkein tukijalka. Myyntityötä on tehty monenlaisissa ympäristöissä monien eri vastuuhenkilöiden voimin.

Eenokin jäärata-ajot olivat seuratyölle tuottoisaa bisnestä. Kioski sijoitettiin varikolle, josta kolme muuta myyntipistettä ja makkarateltat hakivat tarvitsemansa materiaalin. 

Meijeriltä ja Lännen osuuskaupasta saatiin tonkat ja lämmin vesi. Saara Mäkipere ja Raksu Mäkinen hankkivat talkooväen ja Aimo Mäkinen järjesteli kuljetukset. Allan Mäkipere oli ”makkarakelkkoineen” myös tuttu ja suosittu näky monituhatpäisen yleisön keskuudessa. 

Juhannuskioski vietiin Eenokin metsään tanssilavasta katsoen tien toiselle puolelle, yksityiselle maalle. Siitä käynnistyi neljän vuorokauden yhtämittainen myyntiurakka. Saara ja Raksu hankkivat taas talkooväen ja Äärin Antti ohjaili Antti Lähdemäen sponsoroiman kioskin paikoilleen.

Hernekeittoa kaupattiin puolen litran astioissa. Kerran eräs tummahko nainen valitti, että syvään lautaseen mahtuisi enemmän keittoa kuin rasiaan. Saara haki kotoaan lautasen ja suoritettiin mittaus. 

Ostajan valitus loppui siihen, kun kaikki keitto ei mahtunutkaan lautaselle, vaan osa tippui reunoilta kauniisti kuvioidun kerroshameen päälle.

Juhannusajan kioskinpito päättyi harmillisesti Eenokin paloon 30.6.1994.

Seura vastasi parin vuoden ajan henkilökuntaravintolan ruoka- ja juomapalveluista silloisen Outokumpu Oy:n kesänviettopaikassa Vaskirannassa. Samassa kohteessa hoidettiin myös yleisten tilojen viikoittainen puhdistus sekä kevätsiivous.



Sivustosta

Sivustosta
Toteutus

Täydennä historiikkia

Lähetä palautetta tai kerro meille muistojasi seurasta.

Lähetä viestisi tästä

Ota yhteyttä

Säkylän Urheilijat ry
Seuratalo Honkala 2 krs
Poroholmantie 1, 27800 Säkylä
toimisto@sakylanurheilijat.fi