Säkylän pyssytytöillä monta täysosumaa

Mestarit Mari Alho (vas), Johanna Saarinen ja Sanna Metsänranta Porttikallion maalisuoralla.

Säkylän Urheilijoiden nuorten naisampumahiihtäjien todellinen esiinmarssi tapahtui vuonna 1986, kun Johanna Saarinen saalisti Suomussalmella kultaa 14-vuotiaiden sarjassa. Seuraavana päivänä Johanna pääsi juhlimaan myös myrskytuulessa käydyn viestin voittoa yhdessä Sanna Metsänrannan ja Mari Pirisen kanssa. Koko tyttötrio teki kilpailussa kellosepäntarkkaa työtä. Tuloksena oli puhdas ammunta ja lähes seitsemän minuutin ero hopeajoukkue Siilinjärven Hiihtoseuraan.

Em. kilpailu oli samalla lähtölaukaus yli kymmenen vuotta kestäneelle naisampumahiihdon menestysjaksolle, jonka aikana seuran palkintosaldo karttui säännöllisesti monen SM-mitalin vuosivauhdilla. Viestitytöt suorastaan dominoivat nuorten naisten kotimaista ampumahiihtokenttää. Kultamitaleita kertyi valtaisa määrä. Joukkoon mahtui tuhti nippu menestystä myös kesäisten ampumajuoksujen saralla.

Saarisen seuravaihdon myötä viestitrion kokoonpano oli lähes viiden vuoden ajan sama; Sanna Metsänranta, Mari Pirinen ja Mari Alho. Sittemmin pääsivät eri ikäluokkien viesteissä menestystä maistelemaan myös Taina Murtomäki, Johanna Narmio, Anna-Liisa Rasi, Emilia Kohonen, Katja Haavisto, Jonna Mäkinen, Sanna Toroska, Anu Schultz sekä paluun seuraan tehnyt Johanna Saarinen.

Suomussalmen viesteissä Johanna Saarinen, Mari Pirinen ja Sanna Metsänranta.

Parhaimmillaan säkyläläinen tyttöenergia näkyi Kontiolahdella käydyissä SM-ampumajuoksuissa vuonna 1992. Sanna Metsänrannan (N20), Mari Alhon (N18) ja Anna-Liisa Rasin (N16) henkilökohtaisten Suomen mestaruuksien lisäksi seura nappasi vielä kaksoisvoiton 20-vuotiaiden naisten viestissä.

Myös henkilökohtaisia SM-mitaleja tyttökaartilla on kymmenittäin. Varsinaisia mitalirohmuja ovat olleet Mari Alho, Sanna Metsänranta, Johanna Saarinen, Johanna Narmio ja Anna-Liisa Rasi. Sannan ja Marin hieno urheilu-ura huipentui viestien osalta vuoden 1994 kotikisoihin Huovinrinteen Hiihtokeskuksessa. Siellä kaksikko voitti yhdessä Taina Murtomäen kanssa naisten ampumahiihtoviestin. Joukkuekilpailussa Säkylän naiset jäivät niukasti hopealle.

Säkylän Urheilijat otti kotiladuilla käydyissä ampumahiihdon SM-kisoissa voiton N18 sarjassa joukkueella Johanna Narmio (vas), Emilia Kohonen ja Anna-Liisa Rasi.

Johanna Narmio, Anna-Liisa Rasi ja Emilia Kohonen jatkoivat menestyksekästä ampumahiihtotaivaltaan aina 90-luvun loppupuoliskolle asti. Viimeisimpänä säkyläläisenä mitalistina on esiintynyt Salla Muurinen, moninkertainen SM-voittaja ja mitalinainen.

Salla Muurinen menestyksekkään uransa alkupuolella.